Kajsa Rosenblad debuterar med BLODROSEN – Syskonen Dellgrens äventyrliga tidsresor

Kajsa Rosenblad

Jag heter Kajsa Rosenblad och har den stora glädjen att debutera skönlitterärt med en barnbok. Blodrosen är den första fristående delen om syskonen Dellgrens äventyrliga tidsresor. Det är också den osannolika historien om en delvis sann historia som utspelade sig på 1940-talet i Brännarp där min farmors far startade en liten syltfabrik. Men framför allt är det en påminnelse om att ondskan är förrädisk, både i nutid och historisk tid. Jag är mamma till tre barn och i samband med flyktingvågen 2016 berikades syskonskaran med ytterligare en pojke. Runt matbordet pratar vi ofta om att det är lika lätt att kritisera händelser med facit i hand som det är svårt att stå emot grupptryck. Hur ska vi veta vad som är rätt eller fel? Och varför dyker ondskan upp när man minst anar?

Skrivandet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag är femtioett år och har haft skrivbordet placerat i favoritstaden, Lund, i över trettio år. Jag är visserligen hallänning i själ och hjärta, men kan också avslöja att det är i skönlitteraturen som jag äntligen har hittat helt hem. Vetenskapliga texter och recensioner i all ära, men på något outgrundligt vis är det i den fantastiska fantasins värld som jag insett att det går att komma verkligheten riktigt nära. Min förhoppning är att Blodrosen och mina kommande böcker ska väcka läslust och intresse för fördjupade samtal om goda och onda handlingar, men också väcka hopp om en ljus framtid. 

Blodrosen

Blodrosen

"Ondskan?" frågade Minna. 
"Ja, den finns i alla tider och kommer alltid i olika skepnader. Nu har den hittat till Brännarp och till en glipa som uppstått i tiden."
Ögonblicket innan Karl slog huvudet i stengolvet hörde han In malum eka mellan väggarna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.