Brita och Henrik Sylvén debuterar med Välgörande våld

Brita och Henrik Sylvén. Fotograf: Anna Taflin

Vi tycker själva att det är ett mindre underverk att vi fått till denna bok – lite i stil med våra fem barn. Det har varit en lång process som pågått parallellt med arbeten och livets alla utmaningar i övrigt. Inte minst livet i en stor familj – många viljor och mycket känslor.

Henrik är regissör, producent och manusförfattare aktuell med humorserien Från Trakten på SVT och Brita jobbar idag som kommunikatör i Svenska kyrkan Danderyds församling. 

Boken var ursprungligen ett långfilmsprojekt men där finansieringen gick i stå. För några år sedan bestämde Brita att idén förtjänade ett bättre öde än att ligga i byrålådan och påbörjade bokprojektet Välgörande våld. 

Upprinnelsen till boken var hur en ung kvinna avvisades från psykakuten med förklaringen att så länge hon inte har ett dokumenterat självmordsförsök kunde de inte ta emot henne. Nästan som en uppmaning att gå hem och försöka ta sitt liv för att kunna få hjälp.

Här föddes idén hos Henrik – vad händer om en ung läkare bestämmer sig för att försöka lösa vårdens moment 22 på egen hand? 

Välgörande våld släpps i butik och på streamingtjänsterna onsdag 27 MARS. 

Välgörande våld

Välgörande våld

Kreativitet är en bra egenskap för en läkare ... eller?

Nyexaminerade läkaren Hannah börjar hitta på och skräddarsy skador på sina patienter för att de ska passa in i systemet och få ordentlig hjälp. Det är hennes kreativa lösning när sjukvårdens byråkrati och politik ständigt hindrar patienterna från att få rätt vård. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL