Patrik Wahlén föreslås till ny styrelseordförande för Bokusgruppen

Patrik Wahlén, grundare och styrelseordförnade Volati, föreslås som ny styrelseordförande för Bokusgruppen. Pressbild/Bokusgruppen.

Valberedning. Bokusgruppen (där Bokus och Akademibokhandeln ingår) får en ny styrelseordförande vid stämman i maj då Mårten Andersson avböjt omval. Valberedningen, där huvudägaren Karl Perhagen (49,7 %) ingår, föreslår att bolagets näst största ägare Patrik Wahlén (24 %) blir ny ordförande. Han är även grundare av, och styrelseordförande i, Bokusgruppens tidigare ägare Volati. Samtidigt föreslår man omval av styrelseledamöterna Mattias Björk, Anna Wallenberg, Cecilia Marlow, Jeanette Söderberg.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.