Susanne Kleman debuterar med Mörker över Uppsala

Susanne Kleman. Fotograf-Lumeah Photography / Janine-Laag

Jag började skriva i slutet av juristutbildningen, när jag bodde i Uppsala. Livet i en studentstad och hur det kan vara något av en subkultur, där saker som inte accepteras i det vanliga, vuxna samhället ändå kan passera, var något jag tänkte en del på. Också på makt och hemliga relationer och historia. Jag är svårt förtjust i deckare och ville pröva att skriva en själv. Det gjorde jag också och det är den som nu kommer ut!

Men vilken tid det tog. Under många år låg manuset ofärdigt och orört i en fil på datorn. Nu har jag dock fått upp farten och ser fram emot att skriva, och ge ut, fler böcker.

Till vardags jobbar jag som jurist. Numera bor jag utanför Stockholm, är gift och har barn. Studentlivet är sedan länge ett avslutat kapitel men det har varit så roligt att dyka ner i min fiktiva Uppsala-värld med märkliga lärare, ung ångest, kluriga motiv och alla dess platser: Fyrisån, Carolina Rediviva, Ekomomikum, Juridiska biblioteket … och förstås, att få bo in sig i karaktärernas komplicerade liv.

Mörker över Uppsala

Mörker över Uppsala

Efter en sen utekväll försvinner en student från Uppsala universitet. Civilutredaren Amanda Dupont, som själv övergett drömmen om en akademisk karriär och precis gått igenom en uppslitande skilsmässa, kastas in i en värld av prestation och hemliga relationer när fallet hamnar hos henne. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,