Bokhandeln i Kumla stänger 24 februari

📚 Nedläggning. När bokhandeln i Kumla gick i konkurs 2011 tog Ulrika Borg, som varit delägare i bokhandeln i Askersund sedan 1989, över med kollegan Lena Dahlqvist. Men den 24 februari 2024 stänger man i Kumla för att fokusera enbart på Askersund. Det är ingen hyreshöjning som ligger bakom utan kundbesöken som sviker.
– Hyreskontraktet i Kumla går ut och vi har tagit beslutet att inte förlänga det. Det känns jättetråkigt, vi hade hoppats på kunna vara kvar. Men det har inte visat tillräckligt bra siffror senaste åren, säger Ulrika Borg till Sydnärkenytt.
Bok & Papper i Askersund AB omsatte 4,3 Mkr med ett rörelseresultat på -27 tkr enligt senaste bokslutet (per 30 april 2023). Bokhandlarna ingår i Ugglan.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,