Roman delvis skriven av AI vann litterärt pris i Japan

🏆 Prisad AI. Författaren Rie Kudan har fått Akutagawa Prize, ett av Japans mest prestigefyllda litterära priser, för sin roman “Tokyo-to Dojo-to”. Ett av bokens teman är AI och Kudan avslöjar att hon använt sig av ChatGPT för att skriva boken. Runt fem procent av boken är kopierad från AI-genererad text, skriver The New Publishing Standard. Kritiken i sociala medier varit hård rapporterar Vice.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL