Skådespelaren och ljudboksinläsaren Torsten Wahlund död

Skådespelaren Torsten Wahlund var populär inläsare av ljudböcker. Arkivbild: BERTIL ERICSON/TT.

Skådespelaren och ljudboksinläsaren Torsten Wahlund är död, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

Han medverkade i över 60 film- och tv-produktioner, främst som röstskådespelare under senare delen av sin karriär. Mest känd var han kanske för sin roll i ”Vi på Saltkråkan”, där han spelade Malins fästman Peter. Han spelade även i tv-serier som ”Tre kärlekar”, ”Rederiet” och ”Varuhuset”.

När ljudböcker började bli populära i Sverige fick Torsten Wahlund smeknamnet ”Ljudbokskungen” och vid 80-årsdagen 2018 var han uppe i nästan 300 inlästa ljudböcker, bland andra Sjöwall-Wahlöös och Björn Hellbergs deckare, samt ”Narnia”-serien av CS Lewis.

Torsten Wahlund, som föddes i Sollentuna, blev 85 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL