Lena Törnberg debuterar med Hela jävla alfabetet

Lena Törnberg. Fotograf: Jannice Thelander 

Lena Törnberg heter jag, född 1961 och uppvuxen utanför Sundsvall. Hela jävla alfabetet är min debut, fast skrivandet varit mitt stora intresse sedan jag var liten. Under många år rusade jag hem från skolan och skrev intensivt hela kvällarna. Men när jag skulle välja väg i livet vågade jag inte satsa på min skrivardröm. I stället har jag varit duktig flicka: läst till civilingenjör, jobbat med IT på Försäkringskassan och varit hängiven mamma till barnet med extra allt.

På skärvor av tid har jag ändå fortsatt skriva. Idén om en berättelse baserad på mina upplevelser som ”Theos” mamma dök upp under en skrivarkurs i Toscana 2009. När jag åkte hem igen hade jag bestämt mig för att skriva klart och inte ge upp. Vilken tur att jag inte visste vilken uthållighet som skulle krävas. Fjorton är senare är min debut äntligen klar. Vart nästa skrivprojekt ska ta mig vet jag inte än, men nu när jag har tid för mig själv igen är allt möjligt och hur spännande som helst. 

Hela jävla alfabetet

Hela jävla alfabetet

För Eva är det inte självklart att skaffa barn, särskilt inte med mannen hon borde lämna. Men när Theo föds älskar hon honom mer än hon trodde var möjligt. Det tar tid innan hon inser att omgivningen ser något annat: en jobbig unge som tar för mycket plats. 

I skolan vill Theo vara duktig och passa in, men när kraven ökar går det inte längre. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,