Tyska branschtidningen Buchreport till salu – ägare ansöker om konkursskydd

Tyska förlaget Harenberg hotas av konkurs och därför är den tyska bokbranschens tidning Buchreport till salu.

Samtal med potentiella köpare har redan inlett. I fredags, den 8 december 2023, ansökte man om ett konkursskyddsförfarande för förlaget Harenberg, skriver Buchreport. En tillfällig konkursförvaltare har utsetts.

Förlaget har förutom utgivningen av Burchreport (som är Tysklands motsvarighet till Svensk Bokhandel) i årtionden även skapat Spiegel-Bestseller-listorna. Affärsverksamheten kommer dock att fortsätta tills vidare.

Harenberg påverkas av den svåra situationen i hela Busch Glatz-gruppen. Flera andra bolag i koncernen har redan ansökt om konkursskyddsförfaranden. Kölnbaserade förlaget Timo Busch köpte Harenberg av Spiegel-Verlag hösten 2021.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,