Författaren AS Byatt har avlidit

Författaren AS Byatt – pseudonym för Antonia Susan Duffy – har gått ur tiden, 87 år gammal, skriver The Guardian. Hon verkade som författare under fem decennier och är mest känd för verket De besatta : en romantisk berättelse, som tilldelades det prestigefyllda Bookerpriset 1990 och översattes till över 30 språk.

Boken handlar om två akademiker som blir förälskade medan de undersöker det mystiska förhållandet mellan två viktorianska poeter.

Byatt debuterade 1964 med romanen ”Shadow of a sun”. Bland hennes andra romaner märks till exempel ”The Game”, och ”Angels and insects” som publicerades 1992 och nästa år kom på svenska, med titeln ”Fjärilar och änglar”. Den har också filmatiserats.

Hennes förläggare bekräftar att hon dog fridfullt, omgiven av sin familj.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,