Ingegerd Smedensjö debuterar med fakta och råd om mäns våld mot kvinnor

Ingegerd Smedensjö. Fotograf Anders Roth.

Parallellt med mitt arbete har jag i sju år varit aktiv i en kvinnojour. Det har varit en ögonöppnande resa om den verklighet många våldsutsatta kvinnor och barn möter. Det råder stor kunskapsbrist om våld i nära relationer. Trots att media lyfter frågan allt mer, finns en tystnadskultur i vardagen som bidrar. 

Jag hade inga planer på att bli ett ansikte utåt för mäns våld mot kvinnor eller ordförande för en kvinnojour. Men min övertygelse att förändring är möjlig tvingar mig ofta ur min komfortzon och att orka lite till. Trots artiklar, informationskampanjer, föreläsningar och intervjuer i radio och tv har utrymmet känts för knappt för att förmedla allt som behöver delas. 

Med I dina kvarter – en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor delar jag kunskap och erfarenhet av mäns våld i nära relationer för att väcka tankar, motivera och inspirera till förändring.

För två år sedan lämnade jag min tjänst som Business Developer på Hennes & Mauritz för att ägna mig helhjärtat åt min övertygelse att vi tillsammans kan motverka våld i nära relationer och förbättra stödet till våldsutsatta. Jag är idag cert samtalterapeut, föreläsare och handleder verksamheter i det interna arbetet att motverka våldet. 

I dina kvarter : en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor

I dina kvarter : en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor

 

I dina kvarter är en lättläst bok om ett svårt ämne mäns våld mot kvinnor, ett av våra största samhällsproblem. Det är en ögonöppnande bok där vi får möta våldet som män utsätter kvinnor och barn för och som pågår varje dag, dygnet runt. Boken ger svar på de frågor många av oss har. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.