Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bli yngre med tiden – Birger Öhman visar hur

Birger Öhman. Foto: Dan Sjunnesson

Hur du kan påverka ditt mående när du blir äldre, det förklarar Birger Öhman i boken Bli yngre med tiden. Mycket av det vi kan göra själva är avgörande för livskvaliteten när vi blir äldre.

När Birger Öhman efter ett aktivt liv blev mer stillasittande upptäckte han att han snabbt blev svagare. Inte villig att acceptera det började han undersöka vad som gör att en människa håller sig i form längre.

Han har läst in sig på aktuell forskning, både på svenska och engelska och kände att han ville dela med sig av sina kunskaper. Resultatet blev boken Så kan du bli yngre med tiden. De råd han delar med sig av handlar både om kost, träning och sömn, kunskaper han önskar att fler kunde ta del av.

– Jag förstår inte att inte den här informationen finns tillgänglig för alla. Läkare har till uppgift att lära patienten vad som är bra för hälsan, men det här behöver man veta innan man uppsöker läkare.

Birger Öhman har gått från ett stillasittande kontorsarbete som företagsledare till att vid 57 års ålder hoppa av och i stället satsa på att göra hobbyn ridning till sitt yrke, som egenföretagare och ridskolechef. Ett aktivt liv med arbete på gården och mycket ridning gjorde att han var i bra form. När han pensionerade sig efter 20 år med ridning märkte han ganska snabbt att kroppen blev svagare.

När han anammade de kunskaper hans studier kom fram till märkte han att utvecklingen vände och han är åter, vid 85 års ålder, i bra form. Boken han nu skrivit är den han själv velat ha.

Råden sträcker sig från hur viktigt det är att röra på sig, gärna både konditionsträning och styrketräning, till vikten av att sova åtta timmar per natt och att äta sunt med mycket protein.

Vad är det absolut viktigaste rådet i boken?

– Att man inte får sitta stilla. All forskning visar att de som är aktiva lever längre, men många sitter på jobbet, åker bil hem och sitter i soffan på kvällen. Det är att bädda för problem.

Intresset för ämnet är stort, det märks inte minst på de förfrågningar om föreläsningar som Birger får från olika håll – och gärna tar sig an. Hans företag heter inte för inte Förlag och föredrag.

Om författaren:

Birger Öhman har efter ett yrkesliv, först i affärslivet och senare i ridskola, personligen sett hur viktigt det är med en sund livsstil. Han bor i Järfälla där han driver sitt företag Birger Öhmans förlag och föredrag.

Bli yngre med tiden : för er som vill få ett längre, friskare och rikare liv

Bli yngre med tiden : för er som vill få ett längre, friskare och rikare liv
Författare
Förlag Birger Öhmans Förlag & föredrag
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor193
Vikt519 gr
Utgiven2023-03-08
SABVna
ISBN 9789152744680

Så kan Du bli yngre med tiden

Motion-träning, hälsosam kost och god sömn är tillsammans en mirakelmedicinför vår hälsa, långt bättre än vi anar. Vi behöver alla tre för att må riktigt bra.Boken som bygger på vetenskapliga fakta och egen erfarenhet redovisar många av de senaste rönen som ledande forskare kommit fram till och som nu kommeross till godo.Och det är fullt möjligt att backa åren och bli yngre med tiden. Och det bästa av allt, det är aldrig för sent att ändra sin livsstil, oavsett ålder. Och det gäller för den som fyllt 50 år såväl som för den somhunnit fylla 70 eller 80 år.Medförfattare i boken är läkaren och gymnastikdirektören Göran Murvall som redan 2011 startade träning för 90-plussare. Några av hans deltagare har hunnit med att fylla 100 år.

Följ de enkla råden i boken och Du kan få ny energi och bättre hälsa. Jag tillämpar själv sedan någraår tillbaka dessa råd som hjälpt mig att bli en av Sveriges friskaste 84-åringar.

Mer fakta och inspiration finns på bokens hemsida www.bosforlag.se

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se