Zuzanna Berlin debuterar med Godnatt staden

Zuzanna Berlin. Fotograf Mathias Berlin

Jag heter Zuzanna Berlin och är just nu bosatt i södra Skåne med min familj. Böcker har alltid varit en stor del av mitt liv, jag har alltid älskat att läsa och skriva. Trots det stora intresset har det dock alltid fått vara en hobby och i perioder tagit mer eller mindre utrymme. Mitt vanliga jobb är inom sjukvården som läkare, men det var under min föräldraledighet som skrivandet tog fart igen. När vi fick våran son, började vi läsa för honom direkt och läsglädjen spred sig i hela familjen. Jag kände mig inspirerad och just denna boken som jag debuterar med, Godnatt staden, skrev jag på nätterna under spädbarnstiden när jag var vaken till och från nattetid. Till bilderna inspirerades jag av omgivningarna där vi bodde, då vi också promenerade mycket på dagarna. Boken är därför väldigt talande för just den här tidsperioden i mitt liv, med långa nätter och otaliga promenader i staden. Det känns oerhört kul att få bevara den här tiden i ett så fint format som en bilderbok!

Fotograf (bifogat porträtt): Mathias Berlin

Godnatt staden

Godnatt staden

Vad händer egentligen i staden när det blir kväll och natten står på tur? I parken, på gatorna, på restaurangen, vem är vaken och vem tar sig en lur? En ekorre, några människor och ett tåg. En liten nyckelpiga som kryper och som kanske ingen såg. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.