Christian Sahlén debuterar med Trollis världens busigaste kompis

Christian Sahlén.

Jag heter Christian Sahlén och är en ingenjör som brinner för ny teknik och att driva saker framåt. Jag lever med min fru Maria och har två vuxna barn, Rebecca och Oscar. Jag är uppfödd i Motala där jag ofta spenderar helgerna men i veckorna bor jag i Sveriges ”hi tech” huvudstad Linköping. Där är jag VD för två bolag, ett teknikbolag som utvecklar produkter (elektronik och mjukvara) och ett bolag som industrialiserar och tillverkar elektronik till ett flertal branscher.

Jag har alltid tyckt om att skapa saker och har genom åren byggt både hus och företag. När mina barn var små läste jag ofta sagor för dem när de skulle sova. Det blev många böcker lästa genom åren och de flesta var ganska tråkiga för en vuxen att läsa. När vi en kväll läste slut på en bok och inte hade någon ny bok att läsa, hittade jag på en historia om ett litet troll som var snäll och hjälpsam men som alltid ställde till det. Mina barn älskade historierna om Trollis som fortsatte varje kväll under många år.

Mina barn har under lång tid bett mig att skriva ner dessa historier som är ett kärt minne ifrån deras barndom. När jag blev morfar så ökade trycket på mig att skriva, så under julledigheten 2022 satte jag mig till slut och skrev ihop en av alla de historier vi har i familjen om Trollis. Förhoppningen med boken är att den ska roa både den som läser och den som lyssnar.

Jag blev otroligt glad när Ann-Cathrine, som först var mycket tveksam till att illustrera min bok, sade att hon inte kunde måla eller rita utan inspiration. Hon fick ett utkast av mitt manus för att se om inspirationen skulle infinna sig. Det gjorde den tack och lov och det ordentligt vill jag lova. Det blev många fina bilder och hon blev precis lika förtjust i den lilla figuren som jag och min familj. Så när förlaget frågade mig vilken ålderskategori min bok vänder sig till blev svaret mellan 4-82 år.

[Book: ISBN hittades ej]

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.