Sofie Järlesäter debuterar med Förskolan Äventyret på rymdresa

Sofie Järlesäter.

​Jag är en 36-årig skåning, som tagit ett varv via Örebro innan jag landat i Uppland tillsammans med min familj. Mina barn har fått vara försökspersoner när jag skrivit böcker och de är mina tuffaste kritiker.

 När jag inte skriver böcker arbetar jag som barnaudionom på Akademiska sjukhuset, där jag utför all typ av hörseldiagnostik samt är en del av CI-teamet. Därför var det viktigt för mig att ett av barnen i boken har cochleaimplantat. Det finns flera böcker där barn har glasögon, men väldigt få där ett barn har hörhjälpmedel och därför ville jag bidra till mångfaldet i barnboksvärlden. 

 Att det blev just rymden som blev förskolebarnens första resa är för att jag fastnade för att barnen skulle åka på en ovanlig utflykt varvat med vardagliga händelser. Hur får man på en reflexväst utanpå en rymddräkt? Och vad händer när melliset blir tyngdlöst? Jag ser fram mot att ta barnen på ännu fler fantasifulla, omöjliga resor, precis som förskolepersonal i vårt avlånga land gör varje dag! 

Förskolan Äventyret på rymdresa

Förskolan Äventyret på rymdresa

Varje onsdag åker förskolan Äventyret på utflykt till något ­spännande ställe. Den här gången väntar en resa bland stjärnor och planeter i vårt solsystem. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.