Adlibris bygger ut och automatiserar lagret

Från vänster: Morgongåva Företagsparks vd Henrik Lindley, Adlibris CFO Marika Lerclercq, Finansman Anders Wall, Adlibris vd Jonas Karlen samt Adlibris logistikchef Mazen Saghir. Fotograf: Morgongåva Företagspark

📦 Lagerbygge. Adlibris har funnits på Morgongåva Företagspark i Heby sedan starten för 26 år sedan och har man skrivit ett 10-årigt avtal som sträcker sig till 2034, med fastighetsägaren. Adlibris nya logistikanläggning planeras stå färdig 2025 och ska rymma runt 17 000 kvadratmeter, varav ca 11 000 utgörs av nybyggnation. Den nya anläggningen ska bland annat innehålla modernare lösningar för sortering med högre automationsgrad än tidigare. Det gör att flera av Adlibris logistikflöden kan effektiviseras och ger en högre kapacitet, särskilt under högsäsong, enligt ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.