Brittisk författarorganisation oroade över Spotify-avtal

😱 Spotifypanik. Britttiska Society of Authors har gjort ett skarpt kritiskt uttalande efter beskedet att Spotify ska erbjuda 15 timmars ljudbokslyssning till sina Premiumabonnenter. SoA är särskilt oroade av att förlagen har skrivit avtal med Spotify utan att rådfråga författarna och menar att knappast några avtal omfattar streamingrättigheter. De drar även paralleller till musikbranschen och farhågor om att det skadar styckförsäljningen. Avslutningsvis radar de upp en rad punkter om krav på transparens i avtalen och att författare ska få lika mycket betalt som för en såld ljudbok samt refererar till ett påstående om att streamingtjänster även skadar backlistförsäljning – vilket nordiska förlag vet i själva verket är tvärtom.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.