Inge Sehlin debuterar med Solförmörkelse

Inge Sehlin.

Solförmörkelse var ett oavslutat manus som dök upp ur byrålådan under pandemin. Grundintrigen, det etiska dilemma huvudpersonen ställs inför, hade däremot gnagt i mig länge. När jag hittade det igen tyckte jag om språket och bestämde mig för att skriva färdigt. Jag har alltid skrivit mycket, allt från dagboksformat till oavslutade romanförsök. En kort period publicerade jag noveller på ett internetforum. Det var spännande att lämna ifrån sig material så, att få kommentarer. På nittiotalet deltog jag i kvällskurser för skrivande. Andra utbildningar är en webbaserad kurs, ett internat i Skrivhälsans regi samt två terminer på Nordiska Folkhögskolan. Att kunna ge och få respons är det viktigaste jag lärt av utbildningarna. Det fick mig på allvar att inse att text kan uppfattas så olika. Och är det inte bara för dig själv du skriver, är det viktigt att få andras synpunkter. Manuset har lektörslästs i omgångar och duktiga testläsare har hjälpt till.

Jag är pensionär och bor i Göteborg.

Solförmörkelse

Solförmörkelse

Anna har som mycket ung lämnat sin dysfunktionella familj bakom sig, men skuggorna från det förflutna förföljer henne. När hennes far drabbas av en allvarlig sjukdom tvingas hon konfrontera det som har hänt i ungdomen och ställs inför ett hjärtskärande beslut.

Samtidigt börjar en händelse som involverar Annas yngre bror att dra till sig socialtjänstens uppmärksamhet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.