Spotify testar översättning av podcasts med AI

🎙️ AI-röster. Spotify kombinerar flera olika AI-tekniker i en process för översättning av podcasts. På LinkedIn skriver Daniel Ek, VD: ”Vi testar något nytt på Spotify! Från och med idag kan en pilotgrupp av podcastare automatiskt översätta sina podcastavsnitt till andra språk – allt medan de behåller sin egen röst. Det kallas Voice Translation och använder AI för att översätta avsnitt till spanska, franska och tyska. Det är ganska otroligt att lyssna på. Fler språk och fler podcasts kommer snart! Låt mig veta vad du tycker.”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.