Erika Hilmersson debuterar med Resan

Erika Hilmersson.

Hej Erika heter jag, hela mitt vuxna liv har kretsat runt min familj och jobb. Fixat hemma och haft eget företag. 

Inget med det jag gjort har sagt mig att jag ska skriva en bok. Som liten skrev jag en del dikter men inget som egentligen skulle visas för någon annan än mig själv. 

Eftersom jag aldrig kunnat stava riktigt eller ens läsa högt för folk så har det aldrig varit en tanke. 

Men så för två är sen drömde jag en dröm, en dröm som kom natt efter natt alltid samma sak. Så jag började få en liten idé om att skriva ner den. Och drömmen utvecklades. Även i vaket tillstånd började jag fundera över drömmen och då bestämde jag mig, att drömmen skulle bli en bok, och skulle jag skiva en bok ska det bli en roman. Alltså minst 40 000 ord. 

Några månader skrev jag på boken och kom halvvägs. Sen blev det ett år stillestånd. Inte ett ord blev skrivet. 

Men ifjol höst bestämde jag att boken ska bli klar. Sagt och gjort. Ca två månader senare var boken klar. 

Då började funderingarna kring att släppa boken. Skulle ens någon vilja släppa den? Är den bra nog?

Letade bland djungeln av förlag. Och skickade mitt manus till många.  Nej på nej kom in. Men så kom första Ja in. Vilket blev mer chock än nej. Då började kontrakt djungeln och jag blev inte nöjd med vad de erbjöd mig. Så avvaktade.

Fick sedan ett ja från ännu ett förlag. Bättre deal men då ville jag ha hjälp och pratade på med en man nära hemma som gett ut böcker. Och han började förklara allt runt utgivning och hur böcker syns osv. Han förklarade saker en vanlig svensson som mig inte hade någon koll på, och han bodde nära mig. Inte i Stockholm 40 mil bort. Detta var rätt tänkte jag då och han blev mig redaktör och mentor och vi släpper boken genom hans förlag. 

Allt är overkligt men nu är bok nummer två och även bok nummer tre på gång. Och jag har mycket energi för att skriva och hoppas min bok tas emot bra. 

Resan

Resan

"...hans hand glider sakta uppför mitt lår, hela min kropp ryser för varje centimeter han flyttar sig. Handen når kjolens slut och fortsätter under och upp mot mitt underliv. Hans fingrar smeker sakta runt utanpå trosorna som en knapp beröring, just så där så det bara pirrar till lite. Jag stönar till och han ler försiktigt mot mig. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,