Peter de Gooyert debuterar med Monopol – en roman om propagandans makt

Peter de Gooyert.

​”Du borde skriva en bok”, sa en politiker till mig efter en diskussion om svensk alkoholpolitik.

Tanken var ny för mig, men jag samlade på mig bakgrundsmaterial och när jag hade fått ihop hundrasjuttio tusen ord, köpte jag en lektörsläsning av en deckarexpert.

Sommaren 2022 kom det omvälvande telefonsamtalet.

”Vi gillar ditt manus och skulle vilja ge ut det.”

Plötsligt blev det allvar. Finslipningar, korrekturläsningar och faktakontroller fyllde dagarna. Jag hade dessutom förmånen att vara med i studion under inspelningen av ljudboken.

Att jag har bott i både Nederländerna och i Sverige, och vet hur folk resonerar, dels i ett samhälle där individen ska vara till nytta för staten, dels i ett vanligt europeiskt land, var ovärderligt under skrivprocessen. Likaså att jag har drivit en vinimport under många år.

Med mina berättelser vill jag bjuda läsaren på underhållning och samtidigt uppmärksamma den propaganda vi medborgare ständigt utsätts för. I min bransch är fenomenet extra framträdande.

Monopol : en roman om propagandans makt

Monopol : en roman om propagandans makt

Ekobrottsmyndigheten och Säkerhetspolisen är sedan en längre tid införstådda med att det bakom kulisserna på den svenska alkoholbranschen byggs miljardverksamheter med tvivelaktiga metoder. När ett sprängattentat raserar Monopolets huvudkontor i centrala Stockholm är det uppenbart att någon har fått nog. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.