Elin Rantatalo debuterar med Livet utan ben går vidare – Infektionen tog delar av mig men inte mitt liv

Elin Rantatalo. Fotograf: Hanna Bouveng

Har du någonsin föreställt dig att du åker på solsemester med din partner och två barn och den slutar i katastrof?

De flesta familjer med småbarn lär sig att förutse och planera för att undvika sådant när man ska resa. Men den katastrof som jag och min familj drabbades av höll på att sluta i tragedi. Min familjs framtid såg ut att bli utan mig.

Dagen innan vi åkte med flyget stod jag på min frisörsalong och vinkade av min sista kund någonsin. Utan att ha en aning om att jag en vecka senare skulle ligga så gott som livlös i koma på en semesterö ute i Stilla havet.

Vår semester tog en tvär vändning då jag förlorade nio fingrar, båda underbenen, hörseln på ena örat och fick genomgå flera hudtransplantationer. Jag förlorade många delar av mig, trots det är jag tacksam över att jag inte förlorade mitt liv.

Visst finns det ett liv före och efter, med och utan ben och fingrar. Men jag lever trots allt livet nu, det pågår och det fortsätter.

Trots att min sista kund har lämnat salongen.

Livet utan ben går vidare : infektionen tog delar av mig men inte mitt liv

Livet utan ben går vidare : infektionen tog delar av mig men inte mitt liv

En semesterresa blev en mardröm när Elin Rantatalo blev sjuk i sepsis på Gran Canaria. Hon hamnade i koma och två gånger fick familjen höra att hon skulle dö. Elin överlevde mirakulöst nog, men det kostade henne båda benen och nio fingrar. I boken berättar hon om sin sjukdomstid och vägen tillbaka till ett självständigt liv som dubbelamputerad. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.