Denna artikel sponsras av författare/förlag

Eva Karlsson vill med Kulturkuben bidra till ett bättre arbetsklimat

Författaren Eva Karlsson. Bild: Per Groth.

Med boken Kulturkuben vill Eva Karlsson skapa förutsättningar för ett näringsliv och arbetsliv där det är möjligt att prestera och samtidigt må bra.

Metoden är en egen tolkning och vidareutveckling av en teori av Ken Wilber.
– Jag brukar kalla mig för översättare från teori till process. Det är när man börjar göra saker som man kan göra skillnad.

Den här metoden, Kulturkuben, har Eva Karlsson arbetat med i mer än tio år, men det är sedan 2018 som hon arbetat mer systematiskt och konsekvent med den.
– Jag har sett att den funkar, fått bra respons och jag har funderat ganska länge på att den här metoden borde komma fler till del. Någon sade att det man pratar om ofta kan paketeras till en bok, så jag har skrivit Kulturkuben precis så som jag jobbar med processen.

Boken vill inspirera och även leda till action. Den beskriver en process i åtta steg som kan göras från början till slut, eller användas för att kolla att organisationen är på rätt spår. Huvudmålgruppen är organisationer som vill ta tag i sin kultur.

Utanför arbetet gillar Eva Karlsson att träna. 2023 blir det en svensk klassiker, den korta versionen.
– Jag mår bra av att röra på mig, och lopp hjälper mig att hålla mig på banan. Det är detsamma i organisationer, vad lägger vi för röd tråd som vi kan följa långsiktigt?

Eva Karlsson har en bakgrund som fysioterapeut och kom tidigt in i företagshälsovården. Men hon märkte snart att det inte räckte med ergonomiska stolar och bord, sinnet behövde komma in i processen.
– I dag ser vi att kropp och sinne är ett system, då var det mer uppdelat. Jag kom ganska snabbt in på att det handlar om ledarskap och samarbete och att jag ville jobba med chefer och grupper. Parallellt med att jag startade mitt företag 1989 utbildade jag mig till mental tränare och coach och i affärsekonomi och HR.

Företaget heter BAMconsult och BAM står för just body and mind, kropp och själ.

– Jag har en ambition att bidra med kunskap som leder till bättre arbetsklimat i organisationer. Boken är ett bra stöd för att driva den processen. Vi behöver må bra på jobbet för att få lönsamma arbetsplatser och ett blomstrande näringsliv.

Om författaren:

Eva Karlsson är konsulten/coachen som sedan 90-talet hjälper organisationer att få till en bra kultur och bra samarbete. Hon ser sig som översättare av komplex kunskap till smarta modeller och processer. Det hon pratar om och arbetar med vad gäller klimatet på jobbet är nu tillgängligt i boken Kulturkuben©.

Kulturkuben : så krossar du myten om att det sitter i väggarna

Kulturkuben : så krossar du myten om att det sitter i väggarna
Författare
Förlag Mindboozt Publications
GenreManagement
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor120
Vikt180 gr
Utgiven2023-06-22
SABQbab
ISBN 9789189423039
Dålig stämning?
Sitter det i väggarna?
Gnisslar det i samarbetet?

Boken presenterar Kulturkuben. En modell som steg för steg belyser hur du skapar en bra kultur. Kulturkuben är en ledstång när du vill skapa hälsa och välbefinnande på jobbet.

Dålig stämning kostar både pengar och kraft. Ingen ska behöva gå till jobbet med en känsla av att vara på väg till fel plats.

Dålig kultur sitter INTE i väggarna. Den sitter i huvudet. Det innebär också att den skapas av dem som ingår i kulturen. Bra och hälsosam kultur utvecklas genom vilja, kunskap och medvetna handlingar.
En bra och hälsosam kultur lyfter varje individ och skapar energi för utveckling, framtidstro, effektivitet och lönsamhet.

Är du chef eller medarbetare och vill vara aktiv och skapa en vinnande kultur? Kulturkuben är modellen som ger dig verktyg för att påverka och driva utveckling och skapa den bästa arbetsplatsen.

Eva Karlsson startade bolaget BAMconsult AB för mer än 30 år sedan och utbildar, handleder och coachar chefer, team och medarbetare i små och i stora bolag. Från första stund har visionen varit att individer, grupper och organisationer ska må och fungera bättre.
Till det bidrar Eva Karlsson och Kulturkuben.
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se