Barnbok kan förbjudas i Florida – ”Skadar själar”

Berättelserna om Arthur Read är skrivna av Marc Brown. Arkivbild: PBS.

En barnbok ur den bästsäljande serien ”Arthur” av Marc Brown kan förbjudas på skolor i Florida. Det skriver Deadline.

En medlem ur Floridas Clay county-skoldistrikt, Bruce Friedman, har lämnat in ett dokument för att bestrida att boken ”Arthur’s birthday” från 1989 ska få finnas i klassrum. I boken får Arthur ett ”snurra flaskan”-spel i födelsedagspresent.

Freidman vill förbjuda boken för att ”skydda barn”. Han menar att det inte är ”lämpligt att diskutera ’snurra flaskan’ med låg- och mellanstadieelever” och att boken kan leda till ”skadade själar”.

Enligt The Daily Beast är boken en av 45 titlar som just nu utreds för eventuella förbud på skolor.

Det är den amerikanske författaren Marc Brown som ligger bakom bokserien om Arthur. De nära 50 titlarna har sålt för mer än 60 miljoner dollar (motsvarande 632 miljoner kronor) bara i USA.

Boktuggs fotnot: På svenska är det över 20 år sedan de senast gavs ut med titlar som Arthur får vattenkoppor men även den omstridda Arthurs födelsedag (1999).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL