Biblioteksföreningen vill skynda på frågan om skolbibliotek

Helene Öberg, ordförande för Svensk biblioteksförening, efterfrågar ett skyndsamt beslut från regeringen gällande bemannade skolbibliotek. Det Svensk biblioteksförening vill är att alla skolbibliotek ska vara bemannade med skolbibliotekarier.

I en insändare i Östersunds-Posten skriver Helene Öberg att regeringen bör ”ta fram lagförslaget om bemannade skolbibliotek ur byrålådan” när ”sommarlovet är slut”.

Frågan om bemannade skobibliotek är inte ny. I januari 2023 lämnade bokförlaget Hegas över ett upprop med tusentals underskrifter till skolminister Lotta Edholm (L) med uppmaningen att bemanna skolbiblioteken. Edholm har så sent som i juni sagt att hon är positiv till bemannade skolbibliotek. Samtidigt har skolministern sagt att frågan måste beredas klart innan hon kan säga hur det blir.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.