Gerwig kan komma att regissera Narnia-film från Netflix

Greta Gerwig har bland annat synts i rollen som Babette i Netflixfilmen "White Noise". Här syns hon på filmfestivalen i London i oktober i fjol. Arkivbild: Scott Garfitt/AP/TT.

Streamingjätten Netflix köpte rättigheterna till C.S. Lewis Narnia-böcker redan 2018 och sedan dess ska arbetet med en långfilmsversion baserad på dem varit igång. Nu rapporterar Hollywood Reporter att regissören Greta Gerwig är påtänkt att regissera den kommande långfilmen.

Ingen officiell kommentar eller uttalande har getts än, men ryktena kring samarbetet har länge florerat.

Greta Gerwig spelade rollen som Babette i Netflixfilmen ”White Noise” (2022). Innan det regisserade hon ”Lady Bird” (2018), som fick fem Oscarsnomineringar inklusive bästa regi och bästa manus, samt ”Little Women” (2019).

Nu är hon aktuell som regissör i kommande biofilmen ”Barbie”, med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna.

Narniaböckerna har sålt över 100 miljoner exemplar och översatts till ett 50-tal språk.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.