7 av 10 svenskar tänker läsa fysisk bok i sommar

📚 Lässtatistik. 69 % av svenskarna kommer att läsa en fysisk bok i sommar, bland dem så uppger nästan en fjärdedel (24 %) att de kommer att läsa fler böcker än förra året, enligt en ny undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Adlibris. Boktips får man främst av familj och vänner (70 %) men andra söker tips i dagstidningar och magasin (31 %) samt TV/radio (20 %). På lästlistan ligger Spänning och deckare högt, framför allt i åldern 50-64 år.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.