Sara S. Andersson debuterar med en fantasifull berättelse om Tora

Sara S. Andersson

När jag var tio år fyllde jag den första sidan i min nya, rosa dagbok med ord, i mitt lika rosa rum i trästaden Eksjö. Sedan dess har skrivandet följt mig som en god vän. Jag fortsatte att fylla sidor. Med tankar om livet, kärleksbekymmer och drömmar… 

I Uppsala fick jag lära mig att skriva på ett annat sätt, i en avhandling om utomjordiska isar. Och när jag senare flyttade till Kiruna och fick två underbara flickor fortsatte jag att skriva. Fast för barn. 

När jag var tio år klagade skolfröken över att jag var en drömmare. Men nu, 35 år senare, har jag insett att det inte är så dumt att vara en drömmare. Med skrivandet som verktyg vill jag skapa världar där det är tillåtet att släppa drömmarna fria. 

Jag jobbar nu, bland annat, med en bok för större barn, inspirerad av Kiruna och den situation staden befinner sig i, med gruvan som växer in under staden. Och härmed debuterar jag med bilderboken ”Tora älskar inte broccoli”. Pia Niemi har skapat de fantasifulla illustrationerna.

Tora älskar inte broccoli!

Tora älskar inte broccoli!

Tora är hungrig. Äntligen kommer pappa med maten. På tallriken ligger en hel hög med broccoli och spenat! Tora älskar inte broccoli. Och spenaten är otäck!

Hon pillar på en köttbulle så att den dunsar i golvet. Pappa blir arg, han säger att Tora inte ska leka med maten. Men det tänker Tora visst göra. För broccoli passar bra som träd. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.