Denna artikel sponsras av författare/förlag

Mats Flygare visar hur en bra företagskultur byggs upp – och ger resultat

Mats Flygare är aktuell med sin bok Kulturkicken, om att bygga en god företagskultur. Bild: Privat

I Kulturkicken – boken som handlar om att bygga din företagskultur och nå önskade resultat delar Mats Flygare med sig av sin långa erfarenhet av ledarskap.

Med boken Kulturkicken visar Mats Flygare hur man både som ledare och medarbetare påverkar kulturen inom en organisation. I boken hittar du alla tips och kunskap som hjälper till att skapa den företagskultur du önskar.

– Många tror att det är bara ledare som påverkar kulturen, och det gör de. Men varje medarbetare påverkar minst lika mycket. Kulturen är en känsla som kommer utifrån det vi tänker, gör och hur vi gör det. Kopplar vi detta till vision, strategi och mål får vi en tydlighet i vad vi i organisationen behöver göra eller sluta gör, tänka eller sluta tänka för att lyckas.

Mats Flygare har en gedigen erfarenhet av ledarskap, såväl som vd och styrelseordförande. I 18 år arbetade han i olika befattningar på Ikea och där föddes hans intresse för företagskultur och ledarskapsfrågor. Idag arbetar han som kulturbyggare, föreläsare och inspiratör med syfte att hjälpa företag att bygga och utveckla sin företagskultur.

Att bygga upp en bra företagskultur handlar enligt Mats Flygare till stor del om tydlighet och förståelse, om varför man gör vad man gör på företaget, vad man gör och hur. Alla skall vara medvetna om det och förstå hur de bidrar. Det skapar förutsättningarna för en stark och hälsosam kultur och för att göra ett bra jobb.

– Jag är inte så mycket för att bara fokusera på värderingar, många upplever det som en svår grund att utgå ifrån. Det är lättare att prata om och ställa krav på beteenden, där kan man göra förändringar. Det skapar en tydlighet som gör det enklare att agera friare inom ramarna.

I boken presenterar Mats Flygare verktyg för att skapa den kultur som organisationen vill ha och den innehåller även ett självtest för verksamheter som kan ge insikter om vilka områden som inte fungerar optimalt.

– I mitt arbete av företagskultur imponeras jag av styrkan i enkelhet och i sunt förnuft. Om jag dessutom kan hjälpa andra att göra sin resa eller sin utveckling snabbare än jag själv har gjort, ger det mig en stor tillfredsställelse.

Om författaren:

Efter många år på Ikea och som vd för två olika industribolag sadlade Mats Flygare om. Han bestämde sig för att bli riktigt duktig på organisationskultur. Mats drivkraft är att beskriva detta område på ett sätt som alla förstår. För det du förstår kan du också påverka.

Kontakt: mats@teamoss.se

Kulturkicken : bygg din företagskultur och nå önskade resultat

Kulturkicken : bygg din företagskultur och nå önskade resultat
Författare
Medverkande
Förlag TeamOss AB
GenreManagement
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor182
Vikt450 gr
Utgiven2022-12-05
SABQbab
ISBN 9789189723597

VILL DU FÖRSTÅ vad organisationskultur är och dessutom få verktygen att bygga en kultur som tar dig mot önskade resultat, är detta boken för dig. Vad är kultur egentligen? Vilken kultur vill du ha och vad gör du för att skapa den, rent konkret? Boken bygger på Mats praktiska erfarenheter av att leda och utveckla verksamheter och hans passion att göra kulturutveckling begripligt och lätthanterlig för alla.

Kultur är summan av våra tankar, vad vi gör och inte gör, hur vi gör det och den känsla vi skapar tillsammans.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se