Marcus Dunbergs debutroman ”Skuggland” blir tv-serie

Pressbild. Debutroman av Marcus Dunberg blir tv-serie.

🎬 Filmatisering. Produktionsbolaget FLX förvärvar rättigheterna till Marcus Dunbergs debutroman Skuggland, en berättelse om klass och social strävan i det nya rika Sverige, med planer på att omvandla den till en tv-serie. Boken, som utspelar sig i en exklusiv privatskola på Djurgården, släpptes i mars 2023.
– FLX förstår min historia och den här världen. Från vårt allra första möte har jag känt mig säker på att de kommer att väcka handlingen och människorna i den här romanen till liv på skärmen, säger Marcus Dunberg.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.