Marcus Dunbergs debutroman ”Skuggland” blir tv-serie

Pressbild. Debutroman av Marcus Dunberg blir tv-serie.

🎬 Filmatisering. Produktionsbolaget FLX förvärvar rättigheterna till Marcus Dunbergs debutroman Skuggland, en berättelse om klass och social strävan i det nya rika Sverige, med planer på att omvandla den till en tv-serie. Boken, som utspelar sig i en exklusiv privatskola på Djurgården, släpptes i mars 2023.
– FLX förstår min historia och den här världen. Från vårt allra första möte har jag känt mig säker på att de kommer att väcka handlingen och människorna i den här romanen till liv på skärmen, säger Marcus Dunberg.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.