Tony Blom debuterar med en fickhandbok för naturbörjare 

Tony Blom.

Jag växte upp i Uddevalla, i hjärtat av Bohuslän, vid utkanten av stan. Nära naturen och vid Herrestadsfjället, där Bohusleden slingrar sig igenom. Ut på fjället gick jag ofta för att samla kraft och ta del av lugnet. Jag återvände ofta, och gör det än idag. Både dit och till andra fjäll.

Allt startade med att jag ville leva villkorslöst. I utmarken – marken och platsen utanför samhället – där trivs jag som bäst. Utmarken är den plats som ligger utanför gården, den plats som man förr i tiden kunde arrendera. Där är jag långt ifrån vägens brus och stadens larm, där äter jag av det som naturen ger, håller kaffeprovningar och lagar mat över öppen eld. Jag guidar dessutom vandringar till toppen av Kebnekaise.

I utmarken kan jag lära mig av naturen, och av andra människor i den. Allt för att kunna klara mig på egen hand och för att vara mer i balans med mig själv. Genom mitt skrivande vill jag inspirera andra att söka sig till naturen och uppmana till ett hållbart och respektfullt liv i den.

Fickhandbok för naturbörjare

Fickhandbok för naturbörjare

Fickhandbok för naturbörjare är något så enkelt som titeln säger – en handbok för dig som är nybörjare i naturlivet. Du får lära dig om vilka regler som gäller i olika områden, hur du gör upp och hanterar eld, samt vilka växter och svampar du enkelt kan slänga i stekpannan – men också vilka du bör undvika. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.