Ulrica Olsson debuterar med Ett brev av guld

Ulrica Olsson

Mitt namn är Ulrica Olsson. Jag bor på Alnö, strax utanför Sundsvall med min sambo och två barn. Jag jobbar som lärare och jag undervisar elever på mellanstadiet. Jag är extra intresserad av att skapa läslust bland mina elever och därför lägger jag ned mycket tid på att skapa undervisningsmaterial som ökar dopaminflödet. På så vis upplever eleven lektionen som rolig. Jag skapar det mesta i min undervisning själv, för att få en så varierad, effektiv och lustfylld inlärning som möjligt. 

Jag började att skriva på ett läsförståelsematerial i januari 2022. När alla delar av utbildningsmaterialet var klart så insåg jag att det faktiskt blev en bok. Jag hoppas och tror att min debuterande bok Ett brev av guld kan få barn att hitta läslust. 

Jag har hittat ett arbetssätt som eleverna både uppskattade och som förbättrade deras resultat, så därför bestämde jag mig för att dela med mig av mitt material. Jag startade en hemsida (pleasureablelearning.se) där jag lägger upp mina planeringar, så vem som helst kan ladda ned och använda. Materialet går alltid att anpassa till sina egna elever. Vad som kommer läggas upp på hemsidan går att hitta på mitt Instagramkonto med samma namn. 

Ett brev av guld

Ett brev av guld

En dag hittar kompisarna Agnes och Leffe ett brev, ett guldbrev. Meddelandet är skrivet av en hemlig Mr. X. Men det är bara en av många konstigheter Guldbrevet leder dem ut på äventyr och en mycket märklig skattjakt.

För att nå skatten måste Agnes och Leffe lösa flera kluriga gåtor. Frågorna är nu många. Vem är egentligen Mr. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.