Svensk Bokhandel ökade omsättningen under 2022 – vinsten sjönk

💰 Bokslut. Tidningsaktiebolaget Svenska Bokhandel ökade omsättningen under 2022 till 8,44 (8,04) Mkr men samtidigt ökade kostnaderna och rörelseresultatet sjönk till 161 (514) tkr, enligt den senaste årsredovisningen. Den ökade försäljningen kommer från nya produkter som event, rörligt och en pressreleasetjänst. Antalet anställda ökade från fyra till fem vilket kan förklara att personalkostnaden steg med 756 tkr. Inför 2023 höjde SvB prenumerationspriset kraftigt, sannolikt för att kompensera minskad annonsförsäljning i de tryckta katalogerna (där de två senaste innehåller betydligt färre annonssidor). Event som Bokbranschdagen den 11 maj (som är utsåld) blir därmed än viktigare.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.