Svensk Bokhandel ökade omsättningen under 2022 – vinsten sjönk

💰 Bokslut. Tidningsaktiebolaget Svenska Bokhandel ökade omsättningen under 2022 till 8,44 (8,04) Mkr men samtidigt ökade kostnaderna och rörelseresultatet sjönk till 161 (514) tkr, enligt den senaste årsredovisningen. Den ökade försäljningen kommer från nya produkter som event, rörligt och en pressreleasetjänst. Antalet anställda ökade från fyra till fem vilket kan förklara att personalkostnaden steg med 756 tkr. Inför 2023 höjde SvB prenumerationspriset kraftigt, sannolikt för att kompensera minskad annonsförsäljning i de tryckta katalogerna (där de två senaste innehåller betydligt färre annonssidor). Event som Bokbranschdagen den 11 maj (som är utsåld) blir därmed än viktigare.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.