Filip Landell debuterar med svensk fantasy där naturen står i fokus

Filip Landell.

Jag lägger ännu en granruska på elden. Den börjar spraka och flammorna flämtar till. Jag drar av mig vanten och trär fast en bit bacon på min egentäljda grillpinne. Sträcker in den i elden, tar ut den igen när den börjar bli svart. Sjunker ner på mitt sittunderlag, snön formar sig till en formgjuten stol. Jag äter bränt bacon med flottiga fingrar och ser ut över grantopparna från min utkikspunkt. 

Jag är fem år, och bränt bacon har aldrig smakat så gott. 

Tänker jag tillbaka på min barndom är det scener som dessa jag minns. Äventyr i djupa skogar och öppna beteshagar, inte sällan med en pinne i handen föreställandes ett svärd. Naturen var alltid lugnande, enkel, till skillnad mot livets stora frågor som jag ofta funderade på. 

Idag kan jag fortfarande sakna min barndoms skogar och beteshagar. Nu har skrivandet blivit en motsvarande tillflykt som naturen var för mig då. Jag bor inte längre på landet, men genom mina berättelser får jag uppleva allt det magiska igen. Slipper för en stund fundera på livets stora frågor, även om stunden bara är en fantasi. 

Skogshjärta

Skogshjärta

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL