Filip Landell debuterar med svensk fantasy där naturen står i fokus

Filip Landell.

Jag lägger ännu en granruska på elden. Den börjar spraka och flammorna flämtar till. Jag drar av mig vanten och trär fast en bit bacon på min egentäljda grillpinne. Sträcker in den i elden, tar ut den igen när den börjar bli svart. Sjunker ner på mitt sittunderlag, snön formar sig till en formgjuten stol. Jag äter bränt bacon med flottiga fingrar och ser ut över grantopparna från min utkikspunkt. 

Jag är fem år, och bränt bacon har aldrig smakat så gott. 

Tänker jag tillbaka på min barndom är det scener som dessa jag minns. Äventyr i djupa skogar och öppna beteshagar, inte sällan med en pinne i handen föreställandes ett svärd. Naturen var alltid lugnande, enkel, till skillnad mot livets stora frågor som jag ofta funderade på. 

Idag kan jag fortfarande sakna min barndoms skogar och beteshagar. Nu har skrivandet blivit en motsvarande tillflykt som naturen var för mig då. Jag bor inte längre på landet, men genom mina berättelser får jag uppleva allt det magiska igen. Slipper för en stund fundera på livets stora frågor, även om stunden bara är en fantasi. 

Skogshjärta

Skogshjärta

Alvar har vuxit upp kring Bokbys uråldriga skogar och drömmer om storslagna sagor, att få rida ut över vidderna och utforska vad som finns bortom Västmarkernas gränser. Så länge han kan minnas har hans by levt i fred, med åren har jordhackorna blivit fler än svärden. Men när en ondska som länge slumrat i skogens djup vaknar till liv, lämnar freden Bokby. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.