Denna artikel sponsras av författare/förlag

Ön bortom horisonten är Linus Blads dystopiska debutroman

Linus Blad är aktuell med Ön bortom horisonten, den första delen i Wollstone-serien. Bild: Johan Barter

Linus Blad är aktuell med sin debutroman Ön bortom horisonten som utspelar sig i en dystopisk samtid där mänskligheten är drabbad av den stora depressionen.

I Ön bortom horisonten får vi möta Astrid, en ung kvinna som blir utvald att åka till det mytomspunna Wollstone, en plats ingen vet om den verkligen existerar. Ryktet säger att Wollstone är ett matriarkat och en räddning ut ur depressionen. Livet i världen som hon känner till är svårt och Astrid tar chansen att åka, uppmuntrad av sin mamma. Det hon upplever ställer världsbilden upp och ner och frågan är om det är en drömtillvaro eller inte.

– Jag ville skriva om ett familjeliv men leka med stereotyper. Det var grundidén, men både historien och världen är något helt annat nu, säger Linus Blad.

Han har gett Wollstone sitt namn efter den engelska författaren och kvinnorättsaktivisten Mary Wollstonecraft vars historia till viss del sammanflätas med bokens. I Paris möter Mary Wollstonecraft nämligen de fiktiva personerna i Ön bortom horisonten.

Ön bortom horisonten

Ön bortom horisonten

  • Förlag: Lava Förlag
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-02-07
  • ISBN: 9789189484405

Ön bortom horisonten är den första delen i en serie. Det var tänkt att bli en trilogi, men berättelsen lever sitt eget liv och läsarna kan se fram emot att följa Astrids väg i fler delar än så.

– Jag älskar dystopier och att skriva om elände.

Linus har sedan han var liten tyckt om att skapa berättelser. Då ritade han monster och drakar och hans pappas fru fick skriva ner berättelserna som Linus hittade på. Även nu flödar idéerna och Linus har en mapp full av idéer för böcker inom olika genrer och flera manus är på gång.

Linus är musiker och mår lika bra av att skriva som att spela musik. Men skrivandet har en stor fördel.

– Att skriva passar min personlighet bättre. När jag var 20 år var det kul att vara ute och stå på scen, men idag är det svingott att vara hemma. Dessutom verkar bokbranschen inte vara lika ytlig som musikbranschen.

Han är disciplinerad, skriver varje dag och har hittat en metod som passar honom. Med tusen ord om dagen blir det ett färdigt manus på tre månader. Nu står han inför ett vägskäl, kanske ska han studera skrivande till hösten, inte minst för att få mer tid till att just skriva.

Om författaren:

Linus Blad bor i Helsingborg tillsammans med sin sambo. 2017 fick han en idé som sedermera utvecklades till det som idag har blivit Wollstoneserien och de författardrömmar han burit på sedan unga år väcktes till liv. Han skriver främst manus som rör sig inom fantastik och sci-fi.

Ön bortom horisonten

Ön bortom horisonten
Serie Wollstoneserien
Författare
Förlag Lava Förlag
GenreFantasy och science fiction
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor298
Vikt320 gr
Utgiven2023-02-07
SABHc
ISBN 9789189484405

"Jag föddes som så många andra in till den Depression som varje dag fick människor, att varken med eller mot sin egen vilja, avsluta sina liv. Mamma sa att det alltid sett ut så, åtminstone så länge någon kunde minnas. Men det fanns en räddning för en del av oss unga kvinnor, en väg ut eller ifrån - Wollstone. Det sades att det var en värld gömd inuti våran, en fristad som existerade bortom det vi kände till. Ett rykte, en sägen, en dröm. Urvalsåret 2020 var det min tur att ansöka, att eventuellt få lämna Den riktiga världen och allt den bar med sig. Men för vad? Det här är min historia, för vad det är värt."

<p >Astrid, 2065

<p > 

<p >ÖN BORTOM HORISONTEN är den första boken i Wollstoneserien som utspelar sig i en dystopisk samtid där Den riktiga världen och dess befolkning långsamt sjunker undan. En historia berättad och upplevd av Astrid E Wilde.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se