Otto Linderborg debuterar med en roman om konsekvenserna av en våldtäktsanklagelse

Otto Linderborg

Jag föddes år 1985 och växte upp i Drumsö, som är en stadsdel i Helsingfors. Som nittonåring flyttade jag till stadsdelen Berghäll, där en stor del av händelseförloppet i min roman också utspelar sig. När jag var 23 drabbades jag av testikelcancer, vilken spreds till mina lymfkörtlar. Cytostatikan räddade mig, men cancern kvarlämnade en ångest som tvingade mig att lämna Finland. Jag flyttade därför till Stockholm, där jag jobbade inom äldreomsorgen i fyra år. Som 27-åring började jag sedan doktorera i antik grekiska vid Uppsala universitet. Efter disputationen år 2018 fick jag min första tidsbundna akademiska tjänst som universitetslektor vid Göteborgs universitet, och därefter har jag bedrivit ett tvåårigt forskningsprojekt vid Mittuniversitetet om kopplingar mellan antika grekiska och indiska politiska teorier. Originalversionen av min roman skrev jag när jag var 22, men jag tror den är mer aktuell idag än vad den var då.

Fördömandet

Fördömandet

Filosofistudenten Ulf ser sitt liv falla i bitar efter en ödesdiger efterfest.

Fördömandet är en roman om konsekvenserna av en våldtäktsanklagelse.

Otto Linderborg har tidigare publicerat böcker och artiklar om den politiska filosofins ursprung i antikens Grekland, om den historiske Sokrates samt om kätteriets ursprung i tidig kristendom. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.