Johan Littorin blir ny Sverigechef på Storytel

Johan Littorin tillträder rollen som Country Manager för Storytel Sverige den 2 maj 2023. Foto: Privat

Storytel får en ny Sverigechef: Johan Littorin med ett förflutet på Mathem och mobiloperatören Vimla. Senast på Elk Audio.

– Vi ser mycket fram emot att välkomna Johan till Storytel. Johan har en inspirerande kombination av nytänkaranda och startupmentalitet. På toppen av det en gedigen erfarenhet av ledarskap från digitala tjänster som Vimla och Mathem. Han har framgångsrikt utvecklat nya idéer och projekt inom både etablerade bolag och dragit igång innovativa satsningar på startups. Vi är övertygade om att han kommer att göra ett fantastiskt jobb med att stärka och utveckla vår marknadsledande position på en av Storytels främsta marknader, säger Åse Ericson, Chief Business Officer (CBO) för Norden på Storytel, i ett pressmeddelande.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Just Åse Ericson hade själv rollen tidigare men nu kommer Johan Littorin att leda det lokala teamet i Sverige och ingå i en grupp av nordiska Country Managers som rapporterar till CBO Åse Ericson.

Johan Littorin kommer närmast från rollen som Chief Commercial Officer (CCO) på Elk Audio, en onlinetjänst som möjliggör för musiker från olika delar av världen att mötas och spela live tillsammans. Dessförinnan har han varit verksam som försäljningschef med ansvar för bland annat CRM, marknad, content och brand på Mathem. Han är också en av grundarna till mobiloperatören Vimla.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

– Jag är supertaggad på att komma till Storytel och ser fram emot att lära känna teamet och sätta mig in i bolaget. Jag är själv en flitig konsument av ljudböcker och poddar, och uppskattar att lyssna på en genomtänkt uppbyggd historia både när jag ska lära mig något nytt och när jag är ute efter underhållning. Att Storytel är ett bolag som finns på många marknader gillar jag mycket, det innebär att det finns fler tillfällen att lära sig av varandra vad man behöver utveckla och förbättra, säger Johan Littorin.

Några områden som han brinner särskilt för är det kommersiella där han har sin grund.

– Men jag har jobbat mycket med Marketing, CRM och Product. Det viktigaste för mig är att försöka förstå vad som driver bra upplevelser för användare och få fler att upptäcka samma sak. Men förnyelse är givetvis också väldigt viktigt för att hitta nya sätt att engagera användare på. 

Johan Littorin tillträder rollen som Country Manager Sweden den 2 maj 2023.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.