Podcast Standards Project vill bevara öppen podcast-standard

🎙️ ÖppenPodd. Podcast Standards Project har bildats som en reaktion på stora poddappar som börjat introducera egna standarder. De förordar det öppna protkollet RSS som använts sedan 2001 för distribution av podcasts. Gruppen inkluderar företag som erbjuder podcast-hostingtjänster, såsom Buzzsprout, Red Circle, Captivate och Acast, samt podcastspelare som Pocket Casts och Podverse. I ett blogginlägg betonas vikten av en öppen podcaststandard för både lyssnare och skapare. Genom att arbeta tillsammans hoppas de skapa en mer inkluderande och hållbar podcastbransch.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.