Jonas Tellander och Fredrik Eklund nya drakar i ”Draknästet”

Jonas Tellander och Fredrik Eklund är nya drakar i "Draknästets" tredje säsong. Foto: Max Lagerbäck/SVT/TT.

I den tredje säsongen av ”Draknästet” dyker nya ansikten upp i expertpanelen – de så kallade drakarna. Båda har kopplingar till bokbranschen.

För folk i bokbranschen är det två bekanta ansikten som dyker upp i rutan. Jonas Tellander, grundare av Storytel, och Fredrik Eklund, fastighetsmäklare, ersätter Jacob De Geer, grundare av betalningsföretaget Izettle, och tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson (som ju skrivit boken Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen).

”Draknästet” går ut på att att en expertpanel väljer om de ska nobba eller investera i svenska affärsidéer.

Fredrik Eklund är kanske mest känd från realityserien Million Dollar Listing New York men har även haft framgångar som författare med böckerna Sälj! : konsten att sälja vad som helst till vem som helst och Fredrik 2.0 : året då jag återfann mig själv.

Och för Tellander är ”Draknästet” inte helt främmande. Han medverkade själv i programmet 2009 för att få finansiering till Storytel, enligt Max Lagerbäck, pressansvarig för ”Draknästet”.

– Jonas Tellander sluter nu cirkeln genom att bli drake i ”Draknästet” där allting började för honom, säger Lagerbäck.

Tellander själv sammanfattar på LinkedIn: ”Väldigt kul vecka. Inspelning av Draknästet säsong 3. Den här gången är jag med som en av drakarna vilket är betydligt mindre nervöst är att pitcha.”

– Det här känns som ett väldigt roligt sätt att sluta en cirkel och det passade tidsmässigt väldigt bra för mig att ställa upp nu. Jag vet ju hur sjukt nervöst det är att stå på andra sidan, vi behövde verkligen pengarna då och det kan man se i entreprenörernas blickar nu också. Jag hoppas att jag kan bidra med perspektivet från någon som ändå har varit med på hela resan från början till stort bolag. Det är många beslut som man fattar längs resans gång som jag ändå har erfarenhet ifrån, säger Jonas Tellander i en intervju med Breakit

Riskkapitalisten Sara Wimmercrantz, entreprenören Shervin Razani och Lena Apler, grundare av finansbolaget Collector (numera Collector Bank) är kvar från förra säsongen.

99 % av materialet på Boktugg är gratis att läsa. Om du är en regelbunden läsare får du gärna stötta oss genom att
✔️ bli betalande prenumererant
✔️ bli sponsor
✔️ swisha ett bidrag
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt gratis nyhetsbrev?

Inspelningen av den tredje säsongen började nu i veckan. Den har premiär i månadsskiftet augusti/september.

Text: TT/Boktugg.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.