Författare måste berätta om AI använts för att få copyright i USA

©️ AI-upphovsrätt. Copyright Office i USA utfärdar riktlinjer för AI-assisterad konst och upphovsrätt. Illustrationer skapade med AI-stöd kan skyddas av upphovsrätt, under förutsättning att en människa bidrar kreativt i tillräcklig omfattning och att AI-användning uppges i ansökan, skriver Arstechnica.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.