Emmy Walt debuterar med spännande thriller om terror, polarisering och tillhörighet

Emmy Walt. Fotograf: Linda Broström

Författardrömmen har följt mig sedan barndomen, har legat likt en pulserande förhoppning längst inuti huvudet. Nu, efter mycket kämpande och en bergochdalbana full av tvivel, kan jag äntligen berätta för den där hoppfulla flickan som dag efter dag satt och knackade på sin skrivmaskin, som kämpade med så väl självkänslan som sin plats i tillvaron: Du gjorde det!

Skrivandet har alltid funnits med mig. I noveller, i bloggande, i journalistiken. Och länge var det nog. Men innerst inne har jag alltid vetat att jag ville mer, att jag ville bli som några av mina idoler, som King, Koontz, Marklund och Svedelid. Att jag ville bjuda in utomstående att få ta del av det virrvarr av tankar och berättelser som ständigt rör sig i mitt huvud.

Nu ser jag fram emot den här nya resan, möjligheten att få väva samman min journalistiska del av hjärnan, som vill lära och förstå, med den skönlitterära där jag själv får bestämma hur verkligheten ser ut. Jag ser fram emot att få dela mina universum med er.

Flykt

Flykt

"... bland årets bästa svenska spänningsdebutanter ..."

Kapprakt

Journalisten Mila är i Frankrike för att skriva ett reportage om flyktingkrisen. Plötsligt lamslås Europa av flera samordnade terrorattentat. Milas tolvåriga dotter Sophia blir ett av terrorns offer och när Mila får kontakt med pappa Marcus ligger Sophia i koma. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.