Filmerna på Oscarsgalan 2023 som är baserade på böcker

🗿 Oscars. Förra året var häflten av filmerna nominerade till Bästa Film baserade på böcker, i år bara två av tio. LitHub har kollat igenom nomineringarna. All Quiet on the Western Front, baserad på romanen (som på svenska heter På västfronten intet nytt) av Erich Maria Remarque, fick hela nio nomineringar och vann fyra statyetter. Andra filmer med nomineringar var filmatiseringen av Joyce Carol Oates Blonde. Och Pojken, mullvaden, räven och hästen, som vann pris för bästa animerade kortfilm.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.