Fotbollsspelaren Nilla Fischer släpper självbiografi: ”Kärlek och hat”

Stefan Jerrevång/TT Nilla Fischer släpper självbiografi. Arkivbild.

Nyligen avslutade Nilla Fischer, 38, sin fotbollskarriär. I sommar släpper den tidigare landslagsstjärnan självbiografin Jag sa inte ens hälften.

Självbiografin handlar om att våga säga ifrån trots att man vet vilket pris man får betala, att komma ut som homosexuell och möta samhällets fördomar och om förbundskaptener och pampar i fotbollsvärlden.

”Det är lättare för mig nu, när jag inte är beroende av en klubb eller ett förbund, att berätta hur det verkligen var och jag kände att det fanns mer att berätta. Min historia innehåller så mycket mer än fotboll och att jag tror att det här är en bok som också kommer kunna uppskattas även om du inte är speciellt intresserad av fotboll. Den handlar lika mycket om jämställdhet, kärlek och hat som om fotboll”, säger Fischer i ett pressmeddelande.

Boken, som är skriven tillsammans med Expressens journalist Anna Friberg, släpps den 13 juni.

Under karriären var Fischer med och tog OS-silver och VM-brons – dessutom har hon blivit Champions League-mästare. Totalt blev det 189 landskamper.

Hon var även en stark röst i damfotbollens kamp för bättre villkor.

I samband med när hon avslutade karriären i december sade Fischer till TT att hon ska bli polis.

– Det känns skrämmande men det är en spännande utmaning, sade hon.

Nilla Fischers självbiografi

Jag sa inte ens hälften

Jag sa inte ens hälften

  • Förlag: Bazar Förlag
  • Format: Kartonnage
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-06-10
  • ISBN: 9789180065283
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.