Suddig linje mellan podcast och ljudbok

🎧 Poddböcker. Vid konferensen Hot Pod Summit diskuterades vad en podcast egentligen är idag och hur man tjänar pengar på den. Dels blir det allt vanligare med video (Youtube satsar på att bli en podcastspelare) men vi har även den svåra gränsdragningen mot ljudböcker.
– Alla är rädda för att kalla en podcast en ljudbok och en ljudbok en podcast. Men om du kisar med ögonen är det svårare att skilja dem åt – och det accelererar bara under de närmaste åren, sa Nir Zicherman, medgrundaren av podcast-hostingtjänsten Anchor som nu leder Spotifys ljudbokssatsing, i ett panelsamtal och noterade att Spotify riktar sig till -”den omedvetna lyssnaren” med sitt utbud av ljudböcker.
Dan Zitt på Penguin Random House Audio berättade att det förekommer att poddare tar 15 avsnitt av en podcast och sätter ihop dem till en ljudbok och att det knappast går att skilja ljudböcker från podcasts längre. (Hollywood Reporter)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.