Kvinnor skriver nu fler böcker än män

👩 Tronskifte. På 1960-talet skrevs bara 18 % av de utgivna böckerna av kvinnor. Idag är det över hälften, skriver Quartz och hänvisar till en ny studie författad av ekonomen Joel Waldfogel. Skiftet skedde 2020 och har bidragit till bokbranschens tillväxt. Inte nog med att kvinnorna fått fler böcker utgivna – de sålde dessutom mer i snitt än männens. Författarnas kön har avgjorts med hjälp av förnamn men tack vare storleken på dataunderlaget menar Waldfogel att felen bör blir försumbara.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.