Ungdomar i Kalmar län kan söka feriepraktik i projekt Skrivsommar

Ungdomar i Kalmar län får göra feriepraktik som författare. Foto: Scandinav.

I dagarna öppnar ansökan till årets feriepraktik för unga. Också denna sommar finns chansen att prova på att jobba som författare i Kalmar län.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ungdomar i Kalmar län den här möjligheten ännu ett år, säger Anna Mellergård, regional litteraturutvecklare på Litteraturnod Vimmerby som är huvudman för praktiken.

I år utvidgas praktiken till fler kommuner och erbjuds i Emmaboda, Hultsfred, Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Vimmerby och Västervik. Arbetet centreras kring två nav med Emmaboda och Vimmerby som centrum.

Ungdomar från andra kommuner får möjlighet att vissa dagar resa till sin respektive grupp för att delta, och andra dagar kan de jobba från sitt lokala bibliotek.

– Det är en lösning som ger fler unga chansen att vara med och som också får skrivintresset i hela länet att vakna, säger kulturchef Jan Dzedins som är huvudansvarig för projektet Skrivsommar i Emmaboda.

Handledare för gruppen med bas i Vimmerby är i år Tess Rikardsson, som är projektledare för att starta en litterär hub på Vimmerby bibliotek.

– Praktikanterna får själva välja vilken genre de vill skriva inom, och målet är att de ska få utveckla sina texter under praktikens gång, säger hon. Vi kommer bland annat att arbeta med kreativa skrivövningar, studiebesök och textredigering.I Emmaboda är Ami Andersson handledare för tredje året i rad.

– Det har varit så roligt att se ungdomarnas utveckling varje år och jag ser fram emot att få lära känna ännu en grupp unga skribenter, säger hon.

Ansökningstiden öppnar under mars månad.

Mer information och länkar till respektive kommuns ansökningssajt finns här.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.