Patrick Ekwall satsar vidare som författare släpper deckare under 2023

Författraen och journalisten Patrick Ekwall. Foto: Gabriel Liljevall.

Efter den succéboken En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon, kommer journalisten och tv-profilen Patrick Ekwall senare i år med en deckare.

– Jag har länge tänkt tanken, men varit orolig för att jag inte skulle fixa det. Men nu har jag pushats av flera framstående spänningsförfattare, jobbat fram en idé och fått ett enormt stöd av mitt förlag, så jag har beslutat mig för att bli författare på riktigt. Det känns otroligt roligt, lite läskigt men också oerhört inspirerande, säger Patrick Ekwall i ett pressmeddelande.

Patrick Ekwall kom i höstas ut med boken En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon där han öppenhjärtigt berättar om den omtumlande tiden efter hans och dottern Tindras förlust av Hannah, om saknaden efter en fru och mamma, men framför allt om att se framåt.

Boken har blivit hyllad av läsare/lyssnare samt medialt uppmärksammad i bland annat Svenska Dagbladet, Amelia/Expressen och Framgångspodden, legat högt på topplistorna och blev nominerad till Adlibrispriset 2022.

Han har tidigare skrivit böckerna Vill du så kan du : ett liv i sportjournalistikens tjänst och Svår, svårare, Ekwall. Men nu satsar han alltså på en skönlitteraturen – i form av vad förlaget kallar ”en nervkittlande kontemporär deckare”.

– Patrick håller med sin deckare på att skapa en berättelse som på alla sätt står ut. Proppfull med färgstarka karaktärer, pulshöjande vändningar och nagelbitande spänning kommer den garanterat att ta läsare och lyssnare med storm, säger Oskar Törnström, förläggare på Bokfabriken.

Patrick Ekwalls deckare, som ännu inte fått någon titel, släpps under 2023.

Patrick är också initiativtagare till Bröstcancerförbundets Rosa Matchen som arrangeras tillsammans med idrottsklubbar i syfte att samla in pengar och sprida information om Bröstcancer.

– Patrick har slagit an en sträng hos väldigt många läsare med sin bok om Hannah. Det blir nu väldigt intressant att följa honom in i det här nya litterära sammanhanget. Han har ett väldigt engagerande sätt att skriva och jag tvivlar inte på att det här kommer bli en lika stor framgång för honom som förra boken, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.