Denna artikel sponsras av författare/förlag

Therese Lind skriver om en pilgrimsresa i kärlekens tecken

Författaren Therese Lind.

På Therese Linds tredje pilgrimsvandring tog hon med sig sin särbo och den ett och ett halvt år gamla dottern. Resultatet blev boken En resa i kärlek och en uppmaning till alla att leva livet fullt ut.

Längs Spaniens norra delar vandrade Therese Lind med sin familj i fyra veckor, till Santiago de Compostela. De hann gå 50 mil, men fick ta hjälp av buss och tåg vissa sträckor, eftersom Therese behövde åka hem för att undervisa i yogaklasser.

– Är det regnigt får man bara försöka fortsätta framåt. Är man hungrig får man försöka hitta någonstans att äta i nästa by. Man går framåt. Det är en mental utmaning och på så sätt går vandringen att jämföra med livet.

En pilgrimsvandring är inte en bekväm resa. Therese beskriver det som ett äventyr helt i motsats till en resa à la all inclusive. Att vandra med familjen är naturligtvis annorlunda än att vandra ensam, då man alltid har någon annan att ta hänsyn till.

– Vårt tänkande är a och o, i boken beskriver jag hur mina egna känslor och tankar kan vara en bov för mig och ibland en hjälp. Egentligen är tanken om dig själv det enda som betyder något. Din tanke eller känsla kommer att spegla av sig på din omgivning.

Att vandra med familj är inte minst annorlunda vad gäller det praktiska. Familjen sov på härbärgen, ibland i eget rum men ofta i sovsal. Att ha dottern med var uppskattat av många.

– Och jag ammade henne, så det gick lätt att få henne tyst om hon vaknade på natten.

Resan skildras i boken En resa i kärlek och om det är något Therese vill att läsaren ska ta med sig efter att ha läst boken är det att allting går, det är vår inställning som är avgörande.

– Allt går utom nyfödda spädbarn. Man måste vattna sig själv med kärlek, man är sin egen planta och måste ge sig själv energi

Ska man vandra för första gången rekommenderar Therese att man går ensam.

– Många upplever något man kan beskriva som energi och en speciell upplevelse. Det händer något med vandraren som gör att man blir berörd.

Att Therese återkommer till pilgrimsvandringen handlar just om den speciella upplevelsen.

– Energin, och en euforisk känsla av att vara fri och bara ha ett bekymmer, att hitta sovplats. Man övervinner saker under vägen och jag törstar efter en vandring till.

Nästa år är det dags och det blir förmodligen Spanien igen, med familjen. Hon jobbar med olika projekt, föreläser och undervisar i yoga till dess.

– När jag undervisar i yoga sjunger jag ofta i slutet av yogaklassen. Jag känner mig hemma på scenen och det ger mig energi.

Om författaren:

Therese Lind bor nära havet i Åsa med sin familj. Hon har arbetat med hälsa och yoga sedan 2007. Efter en tuff tid med skilsmässa bestämde hon sig för att satsa fullt ut på sig själv och sommaren 2016 vandrade hon till Santiago de Compostela. Den resan förändrade hennes liv och hon började skriva. Hon skriver en blandning av självbiografi, äventyr och skönlitteratur. När hon inte skriver så sjunger hon, gärna på scen. 

En resa i kärlek : den norra pilgrimsleden i Spanien

En resa i kärlek : den norra pilgrimsleden i Spanien
Författare
Förlag MINDBOOZT AB
GenreGeografi och resor
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor212
Vikt428 gr
Utgiven2022-09-22
SABNkz Santiago de Compostela.07
ISBN 9789189391055
Den här resan är ett äventyr där du får följa med Therese och hennes familj när de pilgrimsvandrar utmed Spaniens norra kust för att ta sig till Santiago de Compostela. Du får följa familjens framsteg och baksteg och framförallt den mentala delen som en tuff vandring innebär. Therese beskriver generöst sina insikter och lärdomar utmed leden. Hon låter läsaren få följa med när familjen tar sig fram och hur hon bemästrar utmaningar med att vandra tillsammans med en bäbis. Det här är en bok som vill inspirera dig som vandrar, aldrig har vandrat men skulle vilja börja pilgrimsvandra. Det är också en berättelse om hur Therese tacklar mentala utmaningar och hur man kan leva ett lyckligare liv.
Therese debuterade som författare 2017 med boken Yoga, Jesus och jag och hennes andra bok Släpp skulden släpptes 2020. En resa i kärlek är den tredje berättelsen om hennes pilgrimsvandringar till Santiago de Compostela.

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se