Vin, kärlek och tv i Heléne Holmströms senaste romance

Heléne Holmström är aktuell med Dansar i mörkret. Bild: Lina Eidenberg Adamo

Heléne Holmström skriver om starka kvinnor i hårda miljöer. I Dansar i mörkret är det sommeliern Bente som tilltufsad av en tv-karriär åter dras till tv när hon snubblar över en historia från andra världskriget som hon inte kan låta bli att nysta i. Missa inte Helénes bästa tips om romanceböcker!

Heléne Holmström har förverkligat en dröm, att läsa till sommelier. Den första delen är avklarad, nästa väntar på att författaren som samtidigt arbetar som jurist och har småbarn ska få tid. Utbildningen var en utomordentlig källa för den research hon gjorde för Dansar i mörkret, där en av huvudpersonerna Bente är just sommelier och ger sig ut på ett vingårdsanknutet mysterium. Tillsammans med historikern och tv-personligheten Didrik hinner hon smaka sig i genom många viner innan historien får sin upplösning.

Vin, champagne och romance, hur hänger det ihop?

– Det handlar om sinnen och båda sakerna är njutningsfulla. Man kan säga att romance är känsla, och vin är smaker och känsla. Vin och böcker har alltid gått ihop, det finns något sensuellt med båda delarna.

Själv läser hon allt, men i skrivandet har hon landat i romance. Som jurist hade hon tillgång till en bra miljö för romaner och hennes första böcker utspelar sig på en advokatbyrå.

– Advokatbyråer är absolut en bra plats, tänk på alla tv-serier och filmer som utspelar sig där. Det finns en intressant dynamik, hierarkier och hela biten med att man jobbar väldigt mycket.

Den senaste boken är en del i TV24-serien, där handlingen förlagts till olika aspekter av tv-inspelningar. En miljö som hon menar har en hel del likheter med advokatvärlden.

– Det är ganska slutna miljöer, det är en spänning i sig. Som läsare får du komma in bakom kulisserna. Det är också tacksamma miljöer att väva in olika värderingar i. Advokatvärlden är en hård miljö för kvinnor och så är det med tv också. Jag försöker skildra hur kvinnor framställs.

Men även om hårda miljöer och konflikter är en bra grund för hennes romaner är det hur böckerna slutar som är avgörande, och det gäller även de böcker hon själv läser.

– Jag ser ännu mer nu att jag letar efter lyckliga slut. Med allt som händer i världen är det ljusa och lyckliga slut man behöver.

Heléne Holmströms fem bästa tips på romanceböcker:

Strandläsning av Emily Henry
Smart och rappt om en romanceförfattare och finlitterär författare som går från enemies to lovers.

Bara en dejt av Sofia Fritzson
Ljuvlig romance på landsbygden, Sofia är briljant på att skapa fantastiska miljöer.

Pennys passion (Kvinnorna på Bloom Square-serien) av Tessa Dare
Oerhört välskriven historisk romance. Sympatiska karaktärer och fantastiska sexscener.

Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane
Smart romance med brittisk underbar humor.

Förbannade kärlek av Colleen Hoover
Vackert och smärtsamt. Väldigt mörkt men självklart med lyckligt slut.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL