Vad ska nya B-formatet för böcker heta?

📚 Winklerband. Flera förlag testar det nya B-formatet istället för pensionerade (?) storpocket för att skapa ett mellanformat efter pocket. Problemet är att B-format låter lite … B så att säga. Dessutom finns det internationellt flera olika B-mått. I senaste Förlagspodden utlyste Lasse Winkler en namntävling. Det talades om det obegripliga ”häftad” som redan existerar och är vad alla POD-titlar kallas. Ingen fattar det eftersom alla tänker på klammerhäftad, inte limhäftad. Men svaret finns ju framför honom: Winklerband!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.